Safe&Strong 5-12 jaar

Eigenwaarde vergroten, steviger in de schoenen staan, grenzen aangeven en bovenal situaties inschatten en veiligheid vergroten: dit staat centraal in de Krav Maga Kids lessen van Safe&Strong. We leren spelenderwijs hoe de kinderen van 5 tot 12 jaar zich kunnen bevrijden uit de meest voorkomende aanvallen. Krav Maga, het Israëlische zelfverdedigingssysteem, helpt kinderen om hun veiligheid te vergroten, terwijl ze tegelijkertijd hun conditie verbeteren.

De lessen

We oefenen tijdens de Kids lessen spelenderwijs hoe ze situaties kunnen inschatten en hun veiligheid te vergroten. Stel, er breekt brand uit, er is een opstootje op het schoolplein of er loopt een kinderlokker rond: door te oefenen met onverwachte situaties leert het kind reageren op zijn omgeving en welke acties hem of haar in veiligheid brengen. De focus ligt bij de Kids op ruimte zoeken en wegkomen.

Safe&Strong richt zich op:

  • Alle kinderen: iedereen krijgt de ruimte om zichzelf te zijn binnen de lessen.
  • Plezier hebben: spelenderwijs leren we de kinderen zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en veiligheid te vergroten.
  • Bewustwording bij zowel kinderen als hun ouders.
  • Concrete acties: wat moet in welke situaties gezegd worden, welke nummers zou het kind uit zijn hoofd moeten kennen en hoe kan het kind zichzelf en anderen in veiligheid brengen.
Ga naar de website
Sportschool

Foto's van Safe&Strong 5-12 jaar