Protect & Defend Zutphen

Het enige I.K.M.F gecertificeerde Krav Maga trainingscentrum in Deventer, Hengelo, Enschede en Zutphen. Op zaterdag 19 oktober een open dag in Zutphen op de nieuwe locatie: 10:00 - 10:45 Kids workshop 11:15 - 12:15 Volwassenen workshop

Krav Maga

 
Krav Maga is een vecht- en zelfverdedigingssysteem dat ontwikkeld is in het Israëlische leger door Imi Sde-Or Lichtenfeld en dat wereldwijd binnen verschillende sectoren wordt onderwezen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld beveiliging, politie, speciale eenheden en het leger. De technieken kenmerken zich door een logische benadering van gevechtssituaties en zelfverdediging, welke gebaseerd zijn op de natuurlijke reflexen van het lichaam. Onder hevige stress als gevolg van bijvoorbeeld angst of spanning tijdens een geweldsincident, geldt dat deze reflexmatige reacties voor ieder individu ongeveer gelijk zijn.
 

Krav Maga saves lives, mogelijk dat van u of uw naasten. Krav Maga is zelfverdediging dus geen sport, geen regels en geen wedstrijden. Krav Maga Civilian kan worden beoefend mits 16 jaar en zonder strafblad. Krav Maga is gebaseerd op natuurlijke reflexen en daardoor snel aan te leren en te onderhouden. Krav Maga is een reality based system, realistisch trainen tegen gewapende en ongewapende aanvallen, bedreiging, ontvoering, aanranding, gebruik makend van de snelste, meest directe tegenaanvallen teneinde de aanvaller hard en beslissend uit te schakelen. Krav Maga wordt zowel binnen als buiten en op ongebruikelijke locaties beoefend, gebruik makend van en rekening houdend met omgevings factoren en "common objects". Aparte lesprogramma's voor o.a. burgers (ook speciaal gericht op vrouwen en kinderen), politie, justitie, beveiligingsmedewerkers en veiligheidsdiensten. Het Krav Maga systeem is talloze malen in de praktijk beproefd en daardoor het beste battle tested system ter wereld.

De technieken die in Krav Maga worden aangeleerd gebruiken deze natuurlijke reflex als basis. Dit heeft als gevolg dat het toepassen van de techniek eenvoudig wordt. Het is een systeem dat iedereen, jong en oud, man en vrouw, kan gebruiken om zichzelf en/of dierbaren te verdedigen als ze worden geconfronteerd met een gevaarlijk en/of gewelddadig incident. Krav Maga kent geen regels. De enige beperking is de Nederlandse wet die altijd in acht moet worden genomen. Een beoefenaar van Krav Maga zal, indien mogelijk, conflictsituaties proberen te vermijden, maar in het geval van een daadwerkelijke conflictsituatie er alles aan doet om zichzelf en dierbaren te verdedigen. Dit unieke van oorsprong militaire systeem geeft u in relatief korte tijd zelfverdediging, security awareness, doorzettingsvermogen, zelfdiscipline, zelfvertrouwen en veel meer

We hebben verschillende specialisaties binnen de IKMF o.a. Kids Krav maga, Law enforcement, Military en Security waar IKMF Krav Maga instructeurs speciale opleidingen voor volgen.
Vanaf november in Zutphen op de zaterdag ook kids krav maga. 

Op zaterdag 19 oktober een open dag in Zutphen op de nieuwe locatie:
10:00 - 10:45 Kids workshop
11:15 - 12:15 Volwassenen workshop

Mail naar info@protectanddefend.nl voor meer informatie!

 

Ga naar de website
Sportschool