Nijkerk Fighting Tactics

Krav Maga is een zeer praktisch en realistisch Israëlisch zelfverdedigingssysteem. De belangrijkste reden voor Imi Sde-Or (Imi Lichtenfeld), de grondlegger van Krav Maga, om het systeem te ontwikkelen, was dat iedereen, man of vrouw, jong of oud, in staat moet worden gesteld om zich te verdedigen wanneer dat noodzakelijk is

Zijn motto was:

'So that one may walk in peace'.

Dit principe is heel belangrijk binnen Fighting Tactics. Als school zijn we aangesloten bij de International Krav Maga Federation, de Israelische Federatie die is opgericht met toestemming van Imi zelf, ter verspreiding van Krav Maga. Onze Israëlische Director Avi Moyal, het hoofd van de IKMF, was jarenlang een directe student van Imi. Het doel van de IKMF is de verspreiding van Krav Maga en daaraan willen wij graag een bijdrage leveren.

Bij Fighting Tactics vinden we de sfeer heel erg belangrijk. We trainen hard en met veel discipline (we zijn een van oorsprong militair systeem en daar zie je uiteraard elementen van terug), maar dat betekent niet dat we vergeten dat we met allemaal volwassenen onder elkaar zijn. Wees dus niet bang dat je wordt afgeblaft, daar is geen sprake van.

De nadruk ligt bij ons op de kwaliteit van de technieken en om dit te bereiken, houden we de groepen klein. Het gaat erom dat de technieken en reacties in je systeem zitten en dat bereik je door te zorgen dat de basis goed is. We hebben liever dat je weet wat je moet doen om veilig te zijn en te blijven, dan dat je zo snel mogelijk door de levels gaat. Immers, aan een vals gevoel van veiligheid heeft niemand iets. We herhalen regelmatig de basis (ter indicatie: zelfs de hoogste level instructeurs doen dit nog steeds), onder variërende druk en breiden die steeds uit naar de eisen van de level waarvoor je traint. Krav Maga heeft als kenmerk dat we zoveel mogelijk dezelfde technieken gebruiken tegen verschillende problemen en elke uitbreiding van een techniek komt voort uit de basistechniek.

Ondanks dat we niet de nadruk leggen op de examens, doen we die (wanneer je daarin geïnteresseerd bent) wel. De examens worden zowel landelijk en binnen de school afgenomen. Wanneer de instructeur aangeeft dat je klaar bent voor een examen, kun je daaraan deelnemen.

Ga naar de website
Sportschool
Instructeur

Rick Lablans (E2)

Hoofdinstructeur / Eigenaar Fighting Tactics Nijkerk
Lees meer
Instructeur

Wim Malenstein (G3)

Laat ik mijzelf eens voorstellen: ik ben Wim Malenstein en ben werkzaam als militair bij de Koninklijke Landmacht.
Lees meer
Instructeur

Dorieke Behrens (G2)


Lees meer