IKMF Lelystad

Defensivetactics is het officiële IKMF trainingscentrum van Lelystad.

Oprichter en lead instructor Bo (expert level 3 krav maga) geeft daar training samen met zijn instructors team Folkert Hilarides, Mark Siero, Dimitry van Loendersloot, Cees Kapitein, Valentino Weststrate en instructeurs in opleiding.

Krav maga heeft de reputatie keihard en medogenloos te zijn en het systeem op zich is dat ook, maar we hebben in de reguliere lessen te maken met burgers en ambtenaren en niet zozeer met special forces. Wij begrijpen heel goed dat mensen de volgende dag toonbaar op het werk of op school moeten verschijnen en bij blessures is niemand gebaat. We passen de les dus aan aan de doelgroep. Dat betekent niet dat het rustig trainen is, want  er moet wel gewerkt worden. Je wordt dus niet afgebeuld, of in elkaar gerost. Mensen die wat harder zijn of zwaarder willen trainen, zoeken elkaar meestal zelf op in de les.

De sfeer binnen de groepen is goed en kameradelijk. Er is veel respect voor elkaar en ook voor de mensen die fysiek wat minder kunnen meekomen. We trainen gestructureerd volgens een curriculum en spreken daarom vaak over een cursus krav maga.  Een cursusdeel sluit je af met een leveltest, indien je daar klaar voor bent en voldoende trainingsuren gemaakt hebt. Levels 1, 3 en 5 worden regionaal in Emmeloord afgenomen en de overige levels centraal in het land onder leiding van een speciaal ingevlogen Israelische topinstructeur van het Global Team.

Ondanks het feit dat Defensivetactics een van de grotere IKMF scholen van Nederland is, streven we naar persoonlijke aandacht in de les, maar ook privé indien nodig.

Defensivetactics is al vanaf de oprichting in 2005 aangesloten bij de krav maga bond IKMF. 
Samen met alle andere instructeurs vertegenwoordigen wij het krav maga van de IKMF in Nederland.

Ga naar de website
Sportschool

Foto's van IKMF Lelystad

Instructeur

Folkert Hilarides (E1)

Sport is voor mij altijd al belangrijk geweest. Na voetbal begon ik op mijn twaalfde met Pencak Silat. Op mijn achttiende verhuisde ik naar Zwolle om te studeren en verruilde ik het Pencak silat voor Taekwondo en Wing Chun kung fu. Ik raakte echter zo verknocht aan het Taekwondo dat het na een jaar alleen nog maar Taekwondo was. Acht jaar lang stond mijn leven in het teken van het wedstrijdtaekwondo (WTF) en in die periode heb ik in binnen en buitenland wedstrijden geknokt met als hoogtepunten twee Nederlandse titels in 2001 en 2002.
Lees meer
Instructeur

Dimitry van Loendersloot (E1)

In zijn jeugd heeft Dimitry velerlei sporten beoefent, maar altijd al een zwak voor vechtsporten gehad. Waaronder Nunchaku Do, met name de kumite genoot hierbij zijn voorkeur.
Lees meer
Instructeur

Mark Siero (E1)

Na een harde aanvaring op straat was Mark op zijn 15e vastbesloten zichzelf weerbaarder te maken.
Lees meer
Instructeur

Cees Kapitein (G3)

Ik leerde al heel vroeg dat zelfverdediging essentieel is in iedere opvoeding.
Lees meer
Instructeur

Valentino Weststrate (G3)

Valentino is ooit als klein jongetje voor het eerst in contact gekomen met vechtsport toen hij begon met Judo. Na enige tijd begon hij in te zien dat judo wel erg leuk was maar in zijn ogen beperkt.
Lees meer
Instructeur

Frank Terhorst (G1)


Lees meer