In company training voor bedrijven

Veel instellingen en bedrijven krijgen te maken met diverse vormen van agressie tegen hun personeel. Te denken valt aan zorginstellingen, hulpverleners, taxichauffeurs, medewerkers openbaar vervoer, artsen en verpleegkundigen, baliepersoneel en noem maar op.

Respect voor het uniform of begrip voor uw medewerkers is soms ver te zoeken. Elke vorm van agressie kruipt onder de huid en vroeg of laat gaat dit bij de meesten weerstand oproepen. Geestelijk door snel geirriteerd te raken en onredelijk te reageren of lichamelijk doordat men klachten ontwikkeld als vermoeidheid, concentratiestoornissen etc. Gevolg is dat men zich ziek meld en het bedrijf met een medewerker zit die niet meer productief is en mogelijk stopt.

Uit feedback van medewerkers blijkt dat men geen idee heeft hoe te handelen als de agressor niet reageert op de-escalerende pogingen. Vaak schakelt het bedrijf trainingsbureaus in die met uw personeel conflict hantering traint in een paar dagdelen. Dit is het trainen in omgaan met frustratie agressie en instrumentele agressie. Prima trainingen en zeer leerzaam en nuttig. Wat dan onbehandelt blijft is het fysiek agressieve gedrag.

Fysieke en geestelijke bedreigingen of aanvallen. Onze ervaring leert dat bedrijven hun blik dan laten vallen op een vechtsportleraar. Vechtsport is vechtsport en heeft niets te maken met zelfverdediging. Een vechtsport leraar komt dan ook al snel aanzetten met trapkussens en stootpads. Moeilijke technieken die vele uren training vergen, tijd die u niet heeft. Kromme tenen bij uw personeel bij het zien van trapkussens.
Mensen die b.v. werken in de zorg gruwelen van geweld en willen helemaal niet trappen en stoten.

IKMF Krav maga instructeurs zijn zelfverdedigings experts. Zij passen het programma en de training aan naar de behoefte van het bedrijf en haar personeel. Het gaat niet alleen om fysiek, maar ook om tactiek, bewustwoording, positie, houding enz. In combinatie met de training van het trainingsbureau dat het de-escalerende programma draaide een uitstekende aanvulling.

Personeel is na het volgen van een trainingsprogramma zelfverzekerder, kan zich redden en staande houden in conflict situaties. Ook wanneer het de verbale fase voorbij gaat en fysiek wordt.
In overleg en na een intake gesprek wordt gekeken waar de behoefte ligt van betreffend bedrijf of instelling en wordt een training van een of meerdere dagdelen voorbereid.

Wij kunnen zo nodig in samenwerking met een trainingsbureau het volledige pakket aan u aanbieden. 
Voor informatie welke instructeur in uw regio geschikt is om trainingen te verzorgen
kunt u vrijblijvend 
contact met ons opnemen.

Nu contact opnemen