IKMF voor beveiligers

In Nederland verzorgen IKMF gecertificeerde instructeurs trainingen die na een intake gesprek naar de wensen van de klant wordt ingevuld. Maatwerk dus. Zorginstellingen, UWV, beveiliging, onderwijs, overheid en semi overheid, etc. Informeer vrijblijvend bij ons wie in uw regio degelijke trainingen kan geven aan uw personeel.

Het begrip beveiliging is erg breed. Er zijn vele takken van beveiliging actief wereldwijd en ook in Nederland is beveiliging allang niet meer alleen de winkelsurveillant met pet die we vroeger als beveiliger zagen.

We kennen in Nederland inmiddels evenement, horeca, aviation, mobiele, object, persoons beveiliging naast en in combinatie met de vele vormen van technische beveiliging. Beveiligers krijgen in hun werk regelmatig te maken met verbale en/of fysieke agressie. Vaak zijn deze vormen van agressie hetzelfde als waarmee de politie te maken heeft. De bevoegdheden en mogelijkheden van de beveiliger zijn echter volstrekt anders. Hij/zij is vaak alleen, ongewapend, geen middelen om iemand onder controle te brengen of houden en soms onvoldoende werkende communicatie middelen. De beveiliger is meestal ongetraind op het gebied van fysieke vaardigheden. Beveiligers krijgen geen training op regelmatige basis zoals b.v. de politie. Hier laten beveiligingsbedrijven een stuk verantwoording liggen. Zeker in een tijd waarin het respect voor het uniform allang niet meer aanwezig is en soms zelfs agressie oproept. Dit maakt het werk van de beveiliger soms zwaar, uitdagend maar ook gevaarlijk.De agressie is vaak frustratieagressie en gericht tegen het uniform en zelden persoonlijk. Ondanks dat, blijft het wel bedreigend en vervelend en kan het zorgen voor een gevoel van onzekerheid en onveiligheid op het werk. Uiteindelijk kan dit leiden tot ziekteverzuim en ontslag. Hoe kan krav maga een bijdrage leveren aan beveiligers? Het beeld dat we dan beveiligers krijgen die links en rechts mensen aftuigen en in het kruis trappen bij het minste geringste moeten we even bijstellen.

Wij, maar ook de beveiligers zijn professionals. We houden in onze trainingen rekening met subsidiairiteit en proportionaliteit. Krav maga is zelfverdediging, het is maatwerk en we bieden oplossingen voor alle beroepsgroepen.

Beveiligers zien zichzelf soms geconfronteerd met agressievelingen voor de balie van een bedrijf of instantie, aan de deur van een horeca gelegenheid, op een festival terrein of stuiten op een heterdaad bij een inbraakmelding. Hoewel de nadruk van het beveiligingswerk ligt op het preventief voorkomen van calamiteiten, ontkom je er niet aan soms ook curatief te moeten handelen. Met name dat laatste vergt ervaring en training. Curatief bij brand is o.a. alarmeren, evacueren en eventueel eerste inzet met kleine blusmiddelen, bij een cafe ruzie ingrijpen en/of bemiddelen, een heterdaad bij een inbraakmelding of overlopen van insluipers bij de brand sluitrondes kan soms gepaard gaan met een aanhouding in afwachting van de komst van de politie.

" better to have it not needing it, than needing it not having it"

Bij fysieke agressie tegen baliepersoneel, horeca bezoekers etc, zul je vaak zelf fysiek moeten instappen. Training in krav maga zelfverdediging op een verantwoordde manier, kan ervoor zorgen dat de beveiliger zelfverzekerder een situatie ingaat en alleen daardoor al adequater handelt en erger voorkomt. Mocht het desondanks toch escaleren zal de beveiliger zichzelf of derden met een minimum aan geweld proportioneel kunnen verdedigen en indien nodig kunnen aanhouden en controleren (heterdaad). Het werk van de beveiliger is erg breed en divers en we gaan te kort door de bocht als we zouden zeggen dat een cursus alles afdekt. Wat u nodig heeft is maatwerk omdat de horeca beveiliger nu eenmaal anders is dan de mobiele surveillant of VIP beveiliger.

International krav maga federation heeft experts in huis die al jaren wereldwijd trainingen geven aan alle vormen van beveiliging. Varierend van secret service, airmarshalls, tot de beveiliger aan de balie van een object. Israelische experts zullen over het algemeen in samenwerking met hun Nederlandse collegae de cursussen verzorgen. Workshops en korte trainingen ter kennismaking met onze organisatie worden door ons eigen NL team verzorgd.

Zet heel even uw vooroordeel omtrent dit unieke zelfverdedigingssyteem opzij, vergeet de cowboy filmpjes op youtube ( vaak geen krav maga) en orienteert u zich opnieuw. IKMF heeft in de vele jaren van haar bestaan een gedegen reputatie opgebouwd in Nederland, Israël en ver daarbuiten. Met inmiddels vestigingen in meer dan 90 landen zijn wij een krav maga grootmacht met onvoorstelbaar veel knowhow op gebied van veiligheid. Neemt u geheel vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden die wij u als bedrijf of individuele beveiliger kunnen bieden.

CURSUSSEN DIE MOMENTEEL STANDAARD DOOR DE IKMF WORDEN GEGEVEN

  • Guard course ( 5 days) €990,- p/p
  • Security instructor course ( 10 days) €2500,- p/p (geheel of deels in het buitenland gegeven)
  • VIP close protection bronze shield ( 5 days) €990,- p/p 
  • VIP close protection silver shield ( Israel 5 days, only after finishing bronze) €1510,- p/p
  • VIP close protection gold shield
  • VIP close protection platinum shield
  • Operational driving ( 2 days)
  • Airmarshall

Omdat in veel landen beveiligers wel bewapend zijn bevatten sommige bovenstaande opleidingen of trainingen gebruik van vuurwapens. In Nederland is gebruik van wapens door particuliere beveiligers niet aan de orde. Derhalve zullen cursussen in Nederland zonder vuurwapen module gegeven worden met uitzondering van overheidsdiensten. Minimaal aantal deelnemers aan een cursus is 14 personen.

Overzicht trainingslocaties: Beveiliging


IKMF - Zwolle

Dr. Hengeveldweg 9
8025 AK Zwolle
Overijssel

Meer info

Krav4defense

Waddenweg 83
2134XL Hoofddorp
Noord Holland

Meer info

Trainingscentrum Helena - Haarlem

Gonnetstraat 7
2011 KA Haarlem
Noord Holland

Meer info

Krav Maga Den Haag

Marterrade 312
2544 ME Den Haag
Zuid Holland

Meer info

Fighting Tactics

Ohmstraat 10 M
3861 NB Nijkerk
Gelderland

Meer info

Protect Invest - Nieuwegein

Merweplein 1
3432 GN Nieuwegein
Utrecht

Meer info

Protect Invest - Amsterdam USC

Science Park 306
1098 XH Amsterdam
Noord Holland

Meer info

Tactical-Defense

Willem de Vlaminghstraat 33
1335 PS Almere Buiten
Flevoland

Meer info

Xcellent Defense

Hanzeweg 44
7418AT Deventer
Overijssel

Meer info

Taus Gym

Professor Romeinstraat 11a
5013BX Tilburg
Brabant

Meer info

Vind nu een Krav Maga Trainingslocatie bij jou in de buurt!

De IKMF is goed vertegenwoordigd in Nederland. Met meer dan 57 trainingslocaties is er altijd een trainingsmogelijkheid bij u in de buurt.

Voer uw postcode in.