Krav Maga Burgers

Krav Maga voor burgers. Is dit dan zoveel anders dan voor militairen of politie?

Op zich verschillen de technieken niet zoveel, maar wel de manier van trainen en hoe we een situatie beëindigen. Voor alle doelgroepen is prio 1 de eigen veiligheid en/of de veiligheid van anderen. Militairen en politie hebben beschikking over geweldsmiddelen, protectiemiddelen, communicatie-apparatuur en werken binnen kaders van hun ambtsinstructie. Zij zijn dus in zekere mate beperkt in hun mogelijkheden, maar aan de andere kant beschikken ze over wapens. Burgers dragen doorgaans geen wapens en worden niet beperkt door een ambtsinstructie of rules of engagement. Dat betekent niet dat burgers er maar ongestraft op los kunnen meppen. Er bestaat zoiets als proportionaliteit en er is een wet die omschrijft wat wel en niet mag en onder welke omstandigheden. Noodweer en noodweer-exces.

We gaan hier verder niet op in op deze site, maar het komt er op neer dat je jezelf mag verdedigen. Wij leren onze studenten rekening te houden met wat wettelijk toegestaan is, maar dat de praktijk en de theorie onder stress van een aanval moeilijk te combineren valt kom je ook in de trainingen al snel achter.

Waar een politieman na zijn zelfverdedigingsactie overgaat tot controle van de situatie of aanhouding, leren wij de burger te kiezen voor de veiligheid van afstand door tactisch te verplaatsen en weg te rennen nadat je je tegenstander(s) hebt uitgeschakeld.

Met uitschakelen bedoelen we dat we doorgaan met toepassen van noodzakelijk geweld, totdat het verzet van de tegenstander(s) gestopt is.

Middels unieke krav maga drills bereiden we je zo goed mogelijk voor op een fysieke confrontatie. Aggression, determination, stamina, power drills, zijn o.a. onderdeel van de training. Deze drills zijn vaak afkomstig uit het Israelische leger en bedoeld om je dat te geven wat je nodig hebt, namelijk de wil en de middelen om te overleven in een noodsituatie.

Krav Maga

Krav maga safes lives, mogelijk dat van u of uw naasten
Krav maga is zelfverdediging dus geen sport, geen regels en geen wedstrijden
Krav maga civilian kan worden beoefend mits 16 jaar en zonder strafblad
Krav maga is gebaseerd op natuurlijke reflexen en daardoor snel aan te leren en te onderhouden
Krav maga is een reality based system, realistisch trainen tegen gewapende en ongewapende aanvallen, bedreiging, ontvoering, aanranding, gebruik makend van de snelste, meest directe tegenaanvallen teneinde de aanvaller hard en beslissend uit te schakelen.
Krav maga wordt zowel binnen als buiten en op ongebruikelijke locaties beoefend, gebruik makend van en rekening houdend met omgevings factoren en "common objects"
Aparte lesprogramma's voor o.a. burgers, politie, justitie, vrouwen, veiligheidsdiensten
Het Krav Maga systeem is talloze malen in de praktijk beproefd en daardoor het beste battle tested system ter wereld

Wat leer je zoal?

 • Vermijden, voorkomen, ontsnappen en ontwijken
 • Worpen en valbreken in alle richtingen en vanuit alle hoeken.
 • Aanvallen en tegenaanvallen op allerlei doelwitten, op allerlei afstanden en met diverse ritmes, uitgevoerd vanuit alle posities en houdingen.
 • Gebruik van alle mogelijke voorwerpen om jezelf te verdedigen.
 • Verdedigen tegen alle ongewapende aanvallen: stoten, slagen, trappen en schoppen.
 • Bevrijdingen uit alle mogelijke grepen en verwurgingen.
 • Verdedigen tegen alle gewapende aanvallen en bedreigingen: messen, scherpe voorwerpen, stokken en andere botte voorwerpen, alsmede alle mogelijke vuurwapens.
 • Verdedigen tegen aanvallen vanuit alle mogelijke richtingen en posities, door één of meerdere aanvallers; op alle mogelijke plaatsen, in open en besloten ruimten; op alle typen ondergrond; met veel of juist weinig bewegingsruimte; stilstaand, in beweging, zittend, liggend op je rug, op je zij of op je buik, etc.
 • Fysieke en mentale beheersing. 
 • Krav Maga bereidt de leerlingen voor om zich te redden onder alle omstandigheden en in alle gevechtssituaties.
 • Krav Maga bevat technieken, oefeningen en trainingsmethoden voor mannen, vrouwen, kinderen, justitie-, defensie-, gevangenis-en beveiligingspersoneel, alsmede voor antiterreur-eenheden, air marshals en allerlei commando- en speciale eenheden.

Vind nu een Krav Maga Trainingslocatie bij jou in de buurt!

De IKMF is goed vertegenwoordigd in Nederland. Met meer dan 57 trainingslocaties is er altijd een trainingsmogelijkheid bij u in de buurt.

Voer uw postcode in.