Jan van Trooyen ( G4 )


Instructeur Jan van Trooyen

Civilian krav maga instructor IKMF Nederland Jan van Trooyen 

Mijn naam is Jan van Trooyen. Tijdens mijn periode als beroepsmilitair ben ik via vrienden en collega’s met diverse vechtsporten in aanraking gekomen, maar heb uiteindelijk niets voor de lange termijn beoefend. Op de één of andere manier trok het mij niet voldoende om er mee verder te gaan en mij er in te verdiepen. Hoewel het wél mijn wens was om een vechtsport te gaan beoefenen.


Toen ik na acht jaar werken bij Defensie de burgermaatschappij weer instapte, werd het tijd om eens goed uit te zoeken wat voor vechtsport er nou eigenlijk echt bij mij past. Uiteindelijk werd het Aikido! De beslissing was genomen, dit ging het worden. Totdat op een gegeven moment een oud collega mijn winkel binnenstapte en mij vertelde over Krav Maga.

De meest belangrijke vraag die hij mij toen stelde was; “Wat wil je? Wil je een vechtkunst leren, of wil je het meest effectieve en realistische zelfverdedigingssysteem ter wereld leren?” Na die vraag en één proefles was ik verkocht!!

Ik ben in september 2009 begonnen met Krav Maga bij Trainingscentrum Helena en ben hier een beetje verslaafd aan geraakt. Aangezien ik binnen Defensie redelijk wat ervaring heb opgedaan met leidinggeven en ik ook een aantal jaar als duikinstructeur actief ben geweest, ging het op een gegeven moment toch kriebelen. Na een gesprek met en toestemming van Martijn Bos heb ik mezelf aangemeld voor de CIC. Wat een geweldige opleiding! Veel leren, veel lol én heel hard werken… fantastisch!

Ik geef les bij Trainingscentrum Helena. Wat ik mijn leerlingen probeer mee te geven is:

Elk conflict waarvan je weg kunt lopen zonder geweld te gebruiken, is een gewonnen gevecht! Echter….. kom je onverhoopt types tegen die jou de hoek in dwingen, dan moet je vlammen en ervoor zorgen dat deze types de verrassing van hun leven krijgen, en.. belangrijker nog, dat jij veilig thuis komt!

Hard werken, serieus bezig zijn, van elkaar leren en plezier hebben in wat je doet!

Daar sta ik voor!

Krav Maga instructor

Stay Away women instructor