Aleksandar Sikanic ( G3 )


Instructeur Aleksandar Sikanic

Sinds kleins af aan heeft Aleksandar een passie voor martial arts. Het begon met oosterse sporten, samen met zijn broer ging beoefende hij KEMPO. Het springen, rollen en stoeien sprak hem als kind aan. Helaas moest hij vanwege een verhuizing naar Zoetermeer noodgedwongen stoppen.

Echter gedreven door de passie oor martial arts kwam hij in Zoetermeer door zijn buurjongen in aanraking met Karate en Kickboxing. Na een aantal jaar is hij hiermee gestopt. Het was leuk en leerzaam, goede basis kunnen opbouwen maar het was niet meer hetgeen waar hij naar op zoek was. Door programma’s als ‘UFC the ultimate fighter’ werd hij bekend met MMA. Het was explosief, hard en conditioneel. Daarnaast kwam er een mix van verschillende vechtkunsten in terug. Dit was voor hem belangrijk.

Hedendaags komen in het nieuws steeds vaker schiet- en steekincidenten voor. Daarnaast komen kopschoppers ook steeds vaker in het nieuws. De door Aleksandar huidig genoten training volstond hier niet meer mee. Vandaar dat hij besloot zich na een aantal jaar opnieuw te oriënteren.

Bij de oriëntatie was het voor Aleksandar belangrijk dat aan bovengenoemde topics aandacht werd besteed. Los daarvan vond hij het belangrijk dat er ook aandacht werd besteed aan het omgaan met meerdere aanvallers. Een pittige combinaties van wensen vond hij zelf.
Middels het internet leerde hij Krav Maga kennen. Nadat hij e.a. had gelezen en een aantal video’s had bekeken was hij om. Dit klinkt heel cliché maar zo voelde het voor hem wel. Na al die jaren verschillende vechtsporten te hebben beoefend, leek het nu eindelijk zo ver dat alles wat hij zocht onder de naam Krav Maga viel. Na zijn proefles bij Defense and Fighting Tactics schreef hij zich meteen in. Na die ene les voelde hij zich al zelfverzekerder en sterker. Sindsdien is Krav een levensstijl voor hem geworden.

Aleksandar traint altijd met veel passie en mist zelden een les. Stiekem droomde hij ervan ooit instructeur te worden. Zodat hij deze passie ook aan andere kon overbrengen. Na een aantal jaar bij DFTZ getraind te hebben, werd hij door de lead instructeur van DFTZ gevraagd om het team te versterken. Net zoals bij de andere instructeurs volgende hierop een heftige en intensieve cursus om opgeleid te worden tot een volwaardig IKMF instructeur en daarnaast te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van DFTZ.

In 2016 heeft Aleksandar de intensieve instructeurs cursus onder leiding van onderstaande personen gevolgd.

  • Avi Moyal (Master 2)
  • Tamir Gilad (Expert 5)
  • Israel Cohen (Expert 4)

Aleksandar geeft sinds eind 2016 met veel passie plezier les, waarbij hij alle leden en toekomstige leden wil laten zien wat krav maga behelst. Uiteraard is ook Aleksandar aanwezig op de wekelijkse instructeurstrainingen die DFTZ voor zijn instructeurs verzorgt. Dit naast de trainingen van de IKMF, welke worden verzorgd door de hoogst gegradueerden vanuit Israël.