René Meulman ( G2 )


Instructeur René Meulman

Mijn naam is René Meulman. In het verleden heb ik veel verschillende vormen van sport beoefend, halverwege 2014 werd het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik had er (voor de zoveelste keer) net een half jaar fitness op zitten, echter kreeg ik hier niet de juiste voldoening uit. Voor karate was ik niet lenig genoeg, een proefles Aikido gaf mij ook niet het juiste gevoel (een uur rollen door de zaal leverde me bijna een week rugpijn op ;-).

Toen zag ik in een advertentie Krav Maga bij Trainingscentrum Helena, ik had daar nog niet eerder van gehoord en ben gaan googlen. De effectiviteit gebaseerd op de natuurlijke reactie van de mens, in combinatie met de juiste mindset maakte Krav Maga het ultieme zelfverdedigingssysteem. Dat wilde ik wel eens zien en heb direct heb ik een proefles geboekt. Na deze proefles ben ik eigenlijk direct besmet geraakt met het krav-virus. Waar ik gestart ben met één uur in de week, werden dat er al snel minimaal drie, aangevuld met bokszak training en Trojan Workout.

Het mooie aan Krav Maga vind ik dat het voor iedereen toegankelijk is, jong en oud, met en zonder sportverleden, goede en mindere conditie. Wat mij vooral ook aanspreekt, is dat het mensen helpt in hun eigen waarde, ze voelen zich er meer zelfverzekerd door.

Toen de mogelijkheid zich voordeed om IKMF instructeur te worden bij Trainingscentrum Helena, heb ik deze unieke kans met beide handen aangepakt. Na 23 dagen van zeer intensieve training onder de bezielende leiding van Tamir Gilad, Israël Cohen en Avi Moyal van het Global Instructor Team, heb ik in december 2016 de Civil Instructor Course met succes afgerond.