Dave Schoonenberg ( G2 )


Instructeur Dave Schoonenberg

Mijn naam is Dave Schoonenberg, woonachtig in Haarlem.

Fanatiek sporten doe ik mijn hele leven en ik heb al aardig wat verschillende sporten beoefend. Ik ben ervan overtuigd dat je door sporten jezelf fit voelt (& blijft) in lichaam en geest, waardoor je meer uit je zakelijke carrière kunt halen. Deze tweetraps raket ondervond ik toen ik Krav Maga ging beoefenen bij Trainingscentrum Helena o.l.v. Martijn Bos.

Krav Maga heeft namelijk voor mij een ideale combinatie aan ingrediënten: Een effectieve/realistische trainingswijze op techniek, waardoor je snel een techniek onder de knieën hebt; de juiste mindset creëren en die grenzen verleggen. Wanneer je dan na een training bezweet maar voldaan de zaal verlaat, heb je wat mij betreft een prachtige cocktail mentale & fysieke training. De Krav Maga trainingen zijn natuurlijk bedoeld voor het kunnen reageren op een agressieve situatie en op die manier train ik ook, alleen is het voor mij ook belangrijk dat we het ook met plezier en humor beleven.

Naast de lessen Krav Maga doe ik graag nog Trojan Workouts en bokszak-trainingen waar ik profijt van heb binnen Krav Maga.

Toen de mogelijkheid zich voordeed om IKMF instructeur te worden bij Trainingscentrum Helena, heb ik geen seconde getwijfeld en dit met beide handen aangegrepen. Een geweldige reis met als einddoel mensen iets te kunnen meegeven waar ze ‘sterker in hun schoenen’ komen te staan. Onder leiding van Tamir Gilad, Israel Cohen en Avi Moyal heb ik na 180 uur intensieve training in december 2016 de Civil Instructor Course met succes afgerond.