Danijel Trifunovic ( G1 )


Instructeur Danijel Trifunovic
Danijel Trifunović heeft in zijn jeugd kennis gemaakt met veel verschillende sporten. Hij kwam er snel achter dat hij het meeste affiniteit heeft met vechtsporten. Het technisch en conditioneel bezig zijn in combinatie met werken aan zelfvertrouwen, wilskracht, geduld, zelfbeheersing en respect, spreekt hem in het bijzonder aan.
 
Al op jonge leeftijd was hij begonnen met Pencak Silat en is daarna doorgegaan met Kickboksen en Muay Thai. Wegens studie en later werk was hij noodgedwongen om te stoppen met trainen. Echter begon de passie om sportief bezig te zijn opnieuw te kriebelen. Deze passie werd aangewakkerd door een goede Krav Maga documentaire en alles wat hij daarna over dit zelfverdedigingssysteem had gehoord en gelezen.
 
Na de deelname aan een Krav Maga introductie-seminar van Xcellent Defense nam de enthousiasme nog meer toe en dit resulteerde tot een inschrijving. Danijel was gestart met 1 uur per week trainen en in korte tijd werd dit uitgebreid naar meer dan 10 uur per week. De drive en skills zijn niet onopgemerkt gebleven door lead instructor Michael Dikmans en Danijel werd daarom gevraagd om instructeur te worden. Zonder twijfel heeft hij dit aangegrepen en de Civilian Instructor Course (CIC) in 2018 gevolgd en behaald. De zeer intensieve 23-daagse CIC was onder leiding van het Global Instructor Team (GIT): Tamir Gilad, Israel Tamir en Israel Cohen.   
 
Na behalen van de CIC is Danijel begonnen met lesgeven in Twente (Oldenzaal, Hengelo, Enschede) namens Xcellent Defense.