Dennis Rijbroek ( E1 )


Instructeur Dennis Rijbroek
Mjn naam is Dennis Rijbroek. Ik ben in contact gekomen met Krav Maga in 2008. Ik was op zoek naar een goede en doeltreffende zelfverdedigingssport die aansloot bij mijn werkzaamheden voor mijn baan bij de overheid. Ik heb her en der eens om mij heen gekeken, maar kon niet echt iets vinden wat ik doeltreffend vond. Ook liep ik tegen het probleem aan, dat ik niet overal zomaar kon gaan trainen in verband met andere beoefenaars die op die scholen ook aanwezig waren. Bovendien was ik opzoek naar iets doeltreffends en toch iets waarbij beheerst kon worden opgetreden in verschillende situaties.

Met een zelfverdedigingssport of systeem dat doeltreffend is en aansluit bij mijn werk bedoel ik dat Krav Maga ook uitgaat van aanvallers of agressors die meer dan alleen hun vuisten en benen in een man tot man gevecht gebruiken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan stokken, messen, kapot geslagen flessen en andere voorwerpen die voor het pakken liggen en meerdere aanvallers uit verschillende hoeken.

Nadat ik in 2007 een aflevering van Fight Quest op Discorvery Channel had gezien van en over Krav Maga, had ik het vermoeden dat dit weleens heel goed bij mijn wensen aan zou kunnen sluiten.

In 2008 opende Krav4Defense , een sportschool aangesloten bij de International Krav Maga Federation ( IKMF), zijn deuren. Ik besloot mij in te schrijven. Ik ben vanaf het eerste uur verkocht aan Krav Maga geraakt. Dit door de wijze waarop het gedoceerd wordt, de effectiviteit en het gemak waarmee het aangeleerd kan worden.

Begin 2012 werd mij gevraagd of ik het niet iets zou vinden om de instructeursopleiding bij de IKMF te gaan volgen.

Het leek mij heel erg leuk om zelf in de toekomst de mogelijkheid te hebben ook met hetzelfde enthousiasme les te kunnen gaan geven zoals ik dat eerder zelf ervaren heb. Bovendien vind ik het belangrijk dat mensen vervelende/gevaarlijke situaties waarin zij terecht kunnen komen tijdig herkennen en kunnen voorkomen. Mocht men toch in een vervelende/gevaarlijke situatie terecht komen dan vind ik het essentieel dat zij zichzelf op een goede en uiterst doeltreffende wijze kunnen verdedigen. Dit is iets wat binnen Krav Maga zeker het geval is.

Daarom heb ik de uitgelezen kans, die ik begin 2013 kreeg om de civiele instructeurs opleiding bij de IKMF, die dit maal ook nog eens in Nederland werd gegeven, met beide handen gepakt. In april volgde het derde en laatste deel van de serieuze en leuke, maar zware 24 dagen tellende opleiding.

De opleiding werd gegeven door fantastische instructeurs van het Global Instructeurs Team, Dan Oren, Amnon Darsa, Israel Cohen en Tamir Gilad. Vanaf 2008 heb ik mijn uiterste best gedaan en ben ik tot het Graduate 2 level gekomen binnen de reguliere lessen en de daarbij behorende examens. De laatste dag van de cursus werden er testen afgenomen, waaronder nogmaals de Graduate testen tot Graduate 2. Na deze dag afzien, werd dit beloond met mijn instructeurs diploma.

Echter nog niet helemaal voldaan en al enige tijd klaar voor de Graduate 3 test besloot ik vier dagen later nogmaals door het stof te gaan en examen te doen voor Graduate 3. Na ook deze test met goed gevolg te hebben afgelegd voelde het compleet. Vanaf dat moment heb ik ook de mogelijkheid om Krav Maga vanuit het IKMF gevoel uit te kunnen gaan dragen.

Krav Maga CV

  • Civil Instructor
  • Kids instructor
  • Law enforcement instructor januari 2015