Civilian instructor course (c.i.c.)

Wij streven naar landelijke dekking, opdat iedereen IKMF krav maga in zijn of haar regio kan trainen. We zijn hiervoor op zoek naar instructeurs om deze blinde vlekken op de kaart invulling te geven. Voldoe jij aan de voorwaarden en kom je uit o.a. regio Groningen, Leeuwarden, Middelburg, Den Helder, Nijmegen, Breda, Arnhem, Hoorn, Sneek, Drachten, Maastricht, of Hoogeveen, neem eens vrijblijvend contact met ons op.

CIC informatie dag op Zaterdag 19 januari

Wil jij instructeur worden in de toekomst?? Op deze informatiedag komen alle ins & outs van de CIC aan bod, het instructeur worden, club beginnen, in een club werken of Freelancer worden bij de IKMF.

Ook vertellen we je over de voorbereidingen, intakedagen, de kosten en veel meer. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen.

De info dag is toegankelijk voor iedereen die nu of in de toekomst instructeur wil worden en meer wil weten en kennis wil maken met het team.

Locatie en tijden volgen spoedig:

 

 

Volgende CIC NL staat gepland voor start 2 November 2019!

Intensieve opleiding tot krav maga instructeur door Israelische experts.

Interesse, meer info? Mail je vragen naar info@ikmf.nl.
Inschrijving voor een C.I.C. ongeacht welk land is alleen mogelijk in overleg met Director IKMF Nederland.

Indien een CIC of enige andere IKMF opleiding in Nederland gepland staat is het niet toegestaan deze in het buitenland te gaan volgen. (besluit: director meeting Tel Aviv 2015)

Het krav maga IKMF team in Nederland verwelkomt nieuwe collegae en is een fijn team om mee te werken. Of je nu een eigen school hebt of onder een lead instructor werkt, je bent onderdeel van het Nederlandse IKMF krav maga instructor team.

Van nieuwe mensen verwachten wij naast inzet vooral passie voor krav maga. Dat betekent dat je NU al wekelijks krav maga traint en op z'n minst ook onze seminars bezoekt!! Je weet wat krav maga is en inhoudt en laat zien dat die passie en wil om instructeur te worden er is.

Krav maga is een lifestyle. Het vergt intensieve training en toewijding met name NA het volgen van de C.I.C. Dit betekent opoffering van vrije weekenden en avonden. Vervolg trainingen en specialisaties. De C.I.C. is slechts het eerste kleine stapje in de fascinerende reis die je van plan bent aan te vangen. Zonder deze inzet en zonder support van je thuisfront zal je carriere in krav maga kort zijn.

Krav maga instructeur worden vraagt om een investering in tijd en geld, maar betaald zich op termijn terug op alle fronten. Niet alleen financieel, maar ook qua persoonlijke ontwikkeling zul je er de vruchten van plukken wanneer je voor dit mooie vak kiest. 

Kandidaten worden onderworpen aan een 2 daagse toelatingsprocedure o.l.v  E.I.T. Martijn Bos en Director Bo van Velzen. Na afloop van de selectie dagen krijg je te horen of je naar een CIC kan of niet.

Wat heeft de IKMF bij aanmelding van een kandidaat nodig?

 • verklaring VOG ( inleveren tijdens selectiedagen, niet ouder dan 6 maanden)
 • C.V. 
 • kopie legitimatie
 • aanbevelingsbrief van jouw lead instructor.
 • motivatie brief
 • EHBO diploma is een must voordat een C.I.C. is afgerond
 • business plan ( hoe wil jij je club gaan starten, waar, wanneer of hoe verbeter ik mijn club indien je een bestaande club gaat werken) Jouw business plan wordt beoordeeld en behandeld tijdens de CIC. 

Voorwaarden:

 • Een IKMF instructeur spreekt, leest, schrijft en begrijpt de Engelse taal.
 • Je bent ten minste 2 jaar lid van de IKMF.
 • Geen lid? dan hebben je regelmatig als bezoeker op onze seminars geregistreerd.
 • Je bent bij voorkeur krav maga level P5.
 • Lever een aanbevelingsbrief van de lead instructor van je club bij ons in.
 • Stuur een brief met je motivatie, plannen en je c.v. naar IKMF-NL. 
 • Een persoonlijk gesprek met de director en een commmissie en het volgen van een selectie training behoort tot de toelatings procedure.
 • Een fysieke/mentale toelatingstest waarin doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, kracht, vecht mentaliteit/skills e.a. getoetst worden. 
 • Ook NL kandidaten die in buitenland naar een CIC gaan dienen zich aan deze test te onderwerpen.
 • U bent na voltooing van de CIC een voorbeeld voor uw studenten en derhalve stellen wij minimale eisen.
 • Een IKMF instructeur rookt niet. 
 • Je hebt IKMF hoog in het vaandel en bent bereid dit uit te dragen.
 • Je bent ten minste 21 jaar oud.
 • Je hebt aantoonbaar geen strafblad. (V.O.G.)
 • Je bent volledig fit en gezond en verklaart voor eigen risico de opleiding te volgen.
 • Je bent in bezit van een EHBO diploma of bent bereid dit z.s.m. te behalen. ( https://livis.nl )

Indien je vooraf geblesseerd bent raden we je af de C.I.C. te doen. Blessures zullen wegens de intensiteit van de opleiding alleen maar erger worden, niet minder. Geen refund als je besluit toch de C.I.C. te volgen. Het is verplicht 85 tot 90% van de CIC fysiek en intensief mee te doen. Aan de kant zitten schrijven met blesssure is geen optie. 


In die gebieden van Nederland waar geen mogelijkheid is om krav maga te trainen en je dus geen instructeur hebt, gelden alternatieve selectieprocedures. Ben je woonachtig in een gebied waar geen mogelijkheid bestaat om krav maga te trainen, dan kennen wij je van onze seminars. Je hebt minimaal 4 jaar relevante en aantoonbare vechtsportervaring. Je bent bij voorkeur gecertificeerd instructeur van een vechtsport in je regio. Voldoe je aan deze eisen dan bestaat er een mogelijkheid om in stromen. Is er wel een school binnen een straal van 25 km van je woonplaats, dan geldt de uitzonderingsregel niet! Ook voor IKMF clubs met onderbezetting qua instructors geldt een speciale regeling. Informeer vrijblijvend! 


Het volgen van de C.I.C. of enig andere krav maga training is altijd voor eigen risico!!

Data:

Deel 1: 2 t/m 10 November 2019

Deel 2: 7 t/m 15 December 2019

Deel 3: 18 t/m 22 Januari 2020

Kosten:

Heden tot 01-08-2019 € 2500,- early bird booking excl selectie procedure 

01-08-2019 tot 01-10-2019 € 2900,- regular booking excl selectie procedure 

€ 100,- 2 daagse selectie procedure 

Inschrijving sluit: 1 oktober 2019

Reis- en verblijfskosten zijn niet inclusief.

CIC 2019 wordt gegeven op op nader te bepalen locatie(s)

Registration fee 15% van het totaal bedrag (early bird €375,-, regular € 435,00)  kan worden overgemaakt naar NL40RABO0162629729

t.n.v. St. krav maga IKMF Nederland
o.v.v. registration fee C.I.C. NL 2019 met je naam.

Geen refund op registration fee indien je zelf besluit de C.I.C niet te doen. Alleen wanneer IKMF de cursus afzegt of je niet wordt toegelaten, kan er sprake zijn van terugbetaling van registratie kosten.

 

 

 

 

Locatie: 2018.

Strandhoeve

Uiterdijkeweg 59

8372VL, Baarlo (OV)

Overnachten is op de locatie mogelijk en geniet de voorkeur, zodat je je volledig op de CIC kunt focussen.

De locatie beschikt over luxe ruime kamers, welke allemaal met eigen sanitair.

kamer strandhoeve badkamer strandhoeve kamer strandhoeve

 

De kamers zijn flexibel qua indeling en beschikbaar als 1-, 2- en 3-persoonskamer.

Deel 1 (20 t/m 28 januari) op basis van:

1 persoon op een kamer €400,00 p.p.
2 personen op een kamer € 241,00 p.p.
3 personen op een kamer € 198,00 p.p.

Deel 2 (10 t/m 18 maart) op basis van:

1 persoon op een kamer €475,00 p.p.
2 personen op een kamer € 285,00 p.p.
3 personen op een kamer € 233,00 p.p.

Deel 3 (8 t/m 12 april) op basis van:

1 persoon op een kamer €200,00 p.p.
2 personen op een kamer € 124,00 p.p.
3 personen op een kamer € 104,00 p.p.

Complete CIC:

1 persoon op een kamer € 1075,00 p.p. € 1025,00 p.p.
2 personen op een kamer € 650,00 p.p. € 600,00 p.p.
3 personen op een kamer € 535,00 p.p. € 485,00 p.p.

Tijden:

09.00 tot 18.00 uur ( uitloop en avondprogramma mogelijk)

U kunt ervoor kiezen 's avonds naar huis te gaan, echter kan er sprake zijn van avond programma's en raden wij aan om intern te verblijven gedurende de duur van een cursus deel. 

De locatie van de CIC is de Strandhoeve te Baarlo Overijssel (bekend van het summercamp 2016)/

Uit voorgaande CIC's hebben we geleerd en als feedback gekregen dat het voor de logistiek, groepsbinding en opleiding op zich beter is om deelnemers de gelegenheid te geven om intern te verblijven. De deelnemers die 's avonds na een lange dag trainen naar huis moeten rijden ervaren dit als zwaar. Eenmaal thuis wordt hun aandacht geeist van de kinderen, partner, familie enz.  Dit terwijl hun gedachten volledig bij de CIC zou moeten zijn. Wij raden het ten sterkste aan om indien mogelijk elk deel van je CIC intern te verblijven op de locatie van de CIC. We bieden daartoe mogelijkheden en hebben uitstekende faciliteiten geregeld voor een nette prijs. Daarmee hebben we het probleem van voorgaande jaren opgelost, nl het zoeken naar slaapplaats in de buurt van de CIC. Je verblijft nu op de trainingslocatie zelf. Een soort van instructor training camp dus. Naast het gevoel van keihard werken, ook het gevoel van even uit de dagelijkse sleur met je team genoten en de GIT op een toplocatie in een luxe groepsaccomodatie vlakbij het mooie stadje Blokzijl. We bieden verschillende alternatieven aan. Zo kun je tegen meerprijs een privekamer of een B&B kamer boeken. Vind je het niet erg om een kamer te delen dan ben je goedkoper uit. Er is een centrale keuken waarin de deelnemers zelf kunnen koken of ontbijt maken. Er zijn ook mogelijkheden om eten door de Strandhoeve keuken te laten maken. We hopen hiermee te ontzorgen, de CIC die veel van je vraagt geestelijk en lichamelijk na trainingstijd zo aangenaam mogelijk te maken. Binnenkort meer over prijzen en mogelijkheden. 

 

*Wij werken niet met wurgcontracten en boeteclausules. Wij vertrouwen op onze kracht en kwaliteit en proberen u niet koste wat kost aan ons te binden. Let u hier goed op voordat u enig contract/overeenkomst ondertekent. Je mag gerust eerst vergelijken.

Je betaalt bij ons geen onverwachte kosten, lage maandelijkse fee per 50 studenten, gratis instructor update trainingen na behalen diploma. Geen bindend contract omdat de opleiding zogenaamd zo duur is en we in je geïnvesteerd hebben. Je komt bij ons omdat je dat zelf graag wilt, niet omdat we je contractueel verplichten en dreigen met boetes.

 

Verdiepings cursussen NA het behalen van de C.I.C. zijn o.a.

K.I.C. - kids instructor course

W.I.C. - women instructor course ( Stay Away instructor)

L.E.I.C. - Law Enforcement instructor course

V.I.P.I.C. - Executive protection instructor course ( V.I.P.)

M.I.C. - Militairy instructor course