Civilian instructor course (c.i.c.)

Wij streven naar landelijke dekking, opdat iedereen IKMF krav maga in zijn of haar regio kan trainen. We zijn hiervoor op zoek naar instructeurs om deze blinde vlekken op de kaart invulling te geven. Kom je uit o.a. regio Leeuwarden, Groningen, Middelburg, Den Helder, Nijmegen, Hoorn, Sneek, Drachten, Maastricht, of een andere gemeente waar IKMF nog niet vertegenwoordigd is, neem eens vrijblijvend contact met ons op.

Krav Maga instructeur worden is een "life changing event". Een Krav Maga instructeur is iemand die mensen inspireert, traint, een voorbeeld functie heeft en die onbedoeld enorme impact heeft op het leven van mensen. Mensen komen bij ons trainen met een reden!

De een wil weerbaar worden in lichaam en geest, de andere zoekt een uitdaging of een stevige afwisselende workout, weer een ander wil afvallen of zoekt een sociale omgeving om mensen te ontmoeten en sommigen zijn mishandeld.

Er komen mensen om zoveel verschillende redenen trainen en jij als instructeur gaat ze geven waarvoor ze komen.

Dat is de taak en de uitdaging van de Instructeur. 

Deze uitdaging wordt veel groter, wanneer onze instructeurs zich na verloop van tijd gaan verdiepen en speciale cursussen (specialisaties) gaan volgen om kinderen en vrouwen les te geven.

Eén verkeerd of grappig bedoeld woord kan iemand voor het leven beschadigen. Wees altijd bewust van wat je zegt en doet!
De vrouwen die naar onze Stay Away cursussen komen, hebben in bijna alle gevallen slechte ervaringen met met name mannen.
Hoe ga jij hun vertrouwen winnen in die korte tijd dat je ze in de cursus hebt?

Je zal kennis maken met hun onvoorstelbare trauma’s en je zal luisteren, boos worden op de tegenpartij en troost willen geven, maar pas op voor valkuilen. Weet wat je taak is. Wat je wel en vooral niet moet doen. 

Hoe ga je om met kinderen met een laag zelfbeeld die gepest worden of een vorm van autisme hebben? Ervaring en opleiding binnen de IKMF-NL geeft je de handvatten om je werk goed te kunnen doen en deze uitdagingen aan te gaan. 

Kunnen omgaan met de problematiek van mensen vraagt om levenservaring. Iedereen kan sportinstructeur worden, maar Krav Maga is geen sport maar een life style. 

Ervaringen met mensen maken jou beter in je vak, maar ook als mens groei je enorm door jarenlang met zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende achtergronden en behoeften te werken.

Binnen de club ontstaan vriendschappen, relaties, leden die met elkaar trouwen, kinderen krijgen, andere baan vinden binnen het netwerk van de club, samen activiteiten ontplooien enz, enz.
Zonder jou, zonder die club die jij gestart bent of waarbinnen jij werkt, had dit allemaal niet gebeurt en hadden deze mensen elkaar nooit zo ontmoet. Ook op die manier heb jij dus ongekende invloed op hun leven gehad, waar je je wellicht nooit bewust van bent geweest.

Je ziet het… Krav Maga instructeur worden, is dus niet alleen techniekjes aanleren. Het is mensenwerk in de breedste zin van het woord. Dat maakt ons beroep zo mooi, interessant, zijn we nooit klaar met leren en investeren we altijd in onszelf omdat we daarmee investeren in anderen.

Geld verdienen mag nooit de drijfveer zijn, maar omdat je goed bent of wordt in wat je doet komen de mensen naar jou en niet naar die andere club.
Succesvol worden en blijven, heb je zelf in de hand en het resultaat daarvan is dat je er een goeie boterham mee kunt verdienen. 

Een Krav Maga instructeur is vaardig, open en benaderbaar, erg energiek, stabiel, betrouwbaar en heeft humor (nooit ten koste van iemand) en beseft dat hij/zij op reis is.

Herken jij jezelf in dit verhaal en wil jij deel gaan uitmaken van ons IKMF team? 
Solliciteer dan als instructeur bij de IKMF-NL!  

Onderstaand vind je meer info.. 


 Zorg dat je je goed voorbereid op:

 • de CIC infodag op 24 april 2021,
 • de CIC selectiedagen op 3 & 4 juli,
 • op de sollicitatiegesprekken,
 • je deze website helemaal gelezen hebt,
 • een sollicitatiebrief met C.V. incl. sportervaring naar ons stuurt én
 • een aanbevelingsbrief van jouw instructeur regelt.  

Tijdens de selectiedagen word je beoordeeld op je presentatie voor de groep en op doorzettingsvermogen, fight skills, improvisatievermogen en technische vaardigheden middels een P4 of P5 leveltest - waarvoor je moet slagen.
 

Selectiedagen 3 & 4 juli:

Tactical Dynamics

Nijverheidsweg 8 Soest.

Tijd: 10 - 16 uur met kans op uitloop.

 

De CIC is niet de plek om nieuwe technieken te leren. Hier leer je om er les in te geven. Je kent en kunt dus alle technieken van P1 t/m P5 uitvoeren onder stress, eyes closed, over links en rechts, vanuit liggend, zittend en staande posities en vanuit verschillende richtingen. Kortom...  je kent krav maga en meer dan het curriculum voorschrijft.

Ben je onvoldoende voorbereid, ken je technieken niet, dan zul je tijdens of na deel 1 van de CIC naar huis gestuurd worden. 

5P's  (proper preperation prevents poor performance) 

*Ben jij een student met een P level 1t/m4 dan kun je alleen naar de CIC wanneer je door je instructeur gevraagd bent om in de club te komen les geven/assisteren. Je zult voor een periode van minimaal 2 jaar verbonden blijven aan de club tenzij beide partijen anders overeenkomen. Zie dit als een stage periode waarin je ervaring opdoet en je de technieken van al je levels verfijnd.  

 


Deel 1 van de CIC NL start 28 augustus 2021.

Intensieve opleiding tot krav maga instructeur door Israelische experts.
Interesse, meer info? Mail je vragen naar info@ikmf.nl.

 

Inschrijving voor een CIC ongeacht welk land is alleen mogelijk in overleg met Director IKMF Nederland. 
Indien een CIC of enige andere IKMF opleiding in Nederland gepland staat, is het niet toegestaan deze in het buitenland te gaan volgen. (besluit: director meeting Tel Aviv 2015)

Het krav maga IKMF team in Nederland verwelkomt nieuwe collegae en is een fijn team om mee te werken. Of je nu een eigen school hebt of onder een lead instructor werkt, je bent onderdeel van het Nederlandse IKMF krav maga instructor team.

Van nieuwe mensen verwachten wij naast inzet vooral passie voor krav maga. Dat betekent dat je NU al wekelijks krav maga traint en op z'n minst ook onze seminars bezoekt!! Je weet wat krav maga is en inhoudt en laat zien dat die passie en wil om instructeur te worden er is.

Wij vinden het beter wanneer je een gedegen en relevante vechtsport achtergrond hebt. Een krav maga instructeur heeft bij voorkeur ervaring met geweld. Hetzij beroepsmatig of privé. Je moet mensen voorbereiden op "echt" geweld en dat is lastig als je zelf nooit echt geweld hebt meegemaakt.

Krav maga is een lifestyle. Het vergt intensieve training en toewijding met name NA het volgen van de CIC. Dit betekent opoffering van vrije weekenden en avonden. Vervolg trainingen en specialisaties. De CIC. is slechts het eerste kleine stapje in de fascinerende reis, welke je van plan bent aan te vangen. Zonder deze inzet en zonder support van je thuisfront zal je carriere in krav maga kort zijn.

Krav maga instructeur worden vraagt om een investering in tijd en geld, maar betaalt zich op termijn terug op alle fronten. Niet alleen financieel, maar ook qua persoonlijke ontwikkeling zul je er de vruchten van plukken wanneer je voor dit mooie vak kiest. 

Kandidaten worden onderworpen aan een 2-daagse toelatingsprocedure o.l.v.   E.I.T. Martijn Bos en Director Bo. Na afloop van de selectie dagen krijg je te horen of je naar een CIC kan of (nog) niet.


 Wat heeft de IKMF van een kandidaat nodig?

 • Sollicitatie brief. (Waarom wil jij instructor worden bij de IKMF)
 • C.V. (incl je sportervaring)
 • kopie legitimatie (paspoort of ID kaart)
 • aanbevelingsbrief van jouw lead instructor. ( wie is deze student en waarom steun je/kies je hem/haar om naar de CIC te gaan)
 • EHBO of BHV diploma is een must voordat een C.I.C. is afgerond.(levensreddend handelen)
 • business plan** (Hoe wil jij je club gaan starten, waar, wanneer óf hoe verbeter ik mijn club indien je in een bestaande club gaat werken) Jouw business plan wordt beoordeeld en behandeld tijdens de CIC.
 • verklaring VOG** ( inleveren voor aanvang deel 1 CIC, niet ouder dan 6 maanden)

** Businessplan en verklaring VOG inleveren op dag 1 van de CIC. EHBO diploma inleveren voor of na de CIC maar voordat je gaat lesgeven. Overige stukken aanleveren ruim vóór de selectiedagen.
 

en verder...

 • Een IKMF instructeur spreekt, leest, schrijft en begrijpt de Engelse taal. (CIC is in het Engels).
 • Je bent ten minste 2 jaar lid van de IKMF.
 • Je bent ten minste krav maga level P4. (je ondergaat een P4 skill test tijdens de selectiedagen)
 • Je hebt een relevante vechtsportachtergrond (pré).
 • Je hebt ervaring met geweld situaties (pré)
 • Een persoonlijk gesprek met de director en een commmissie en het volgen van een selectie-training behoort tot de toelatingsprocedure.
 • Een fysieke/mentale toelatingstest waarin doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, kracht, vecht mentaliteit/skills e.a. getoetst worden. 
 • Ook NL kandidaten die in buitenland naar een CIC zouden willen gaan, dienen zich aan deze test te onderwerpen.

U bent na voltooing van de CIC een voorbeeld voor uw studenten en een vertegenwoordiger van de IKMF en derhalve stellen wij minimale eisen.

 • Een IKMF instructeur rookt niet op het moment dat hij in functie/tenue is. 
 • Je hebt IKMF hoog in het vaandel en bent bereid dit uit te dragen.
 • Je bent ten minste 21 jaar oud.
 • Je hebt aantoonbaar geen strafblad. (V.O.G.)
 • Je bent volledig fit en gezond en verklaart voor eigen risico de opleiding te volgen.
 • Je bent in bezit van een EHBO-diploma of bent bereid dit z.s.m. te behalen. (https://livis.nl)

Indien je vooraf geblesseerd bent, raden we je af de CIC te doen. Blessures zullen wegens de intensiteit van de opleiding alleen maar erger worden, niet minder.
Geen refund als je besluit toch de CIC te volgen. Het is verplicht 85 tot 90% van de CIC fysiek en intensief mee te doen. Aan de kant zitten schrijven met blesssure, is geen optie.  


Het volgen van de C.I.C. of enig andere krav maga training is altijd voor eigen risico!!

Data:

Deel 1: 28 aug. - 5 sept. 2021 Tamir Gilad E5

Deel 2:  2 okt. - 10 okt. 2021

Deel 3: 14 nov. - 18 nov. 2021 

Kosten:

€ 100,- 2 daagse selectie procedure 

Tot 11 juli '21 € 2.500,- early bird booking excl. selectieprocedure 

of

vanaf 11 juli '21 € 2.900,- regular booking excl. selectieprocedure  

Reis- en verblijfskosten zijn niet inclusief.
CIC 2021 wordt gegeven op op nader te bepalen locatie(s)

Betaling:

Ga naar mijn.ikmf en login, zoek het juiste event en betaal online.

Geen refund indien je zelf besluit de C.I.C niet te doen. Alleen wanneer IKMF de cursus afzegt óf je niet wordt toegelaten, kan er sprake zijn van terugbetaling. 

*Wij werken niet met wurgcontracten en boeteclausules. Wij vertrouwen op onze kracht en kwaliteit en proberen u niet koste wat kost aan ons te binden. Let u hier goed op voordat u enig contract/overeenkomst ondertekent bij een andere organisatie. Je mag gerust eerst vergelijken.

Je betaalt bij ons geen onverwachte kosten, lage maandelijkse fee, gratis instructor update trainingen na behalen diploma. Geen bindend contract. Je komt bij ons omdat je dat zelf graag wil, niet omdat we je contractueel verplichten en dreigen met boetes. Verdiepingscursussen NA het behalen van de CIC zijn o.a.

K.I.C.      - kids instructor course

W.I.C.     - women instructor course (Stay Away instructor)

L.E.I.C.   - Law Enforcement instructor course

V.I.P.I.C.  - Executive protection instructor course (V.I.P.)

M.I.C.      - Militairy instructor course

S.W.A.T   - Advanced tactical course

A.I.C.       - Adaptive krav maga instructor course

C.F.C.      - Combat fighter course


In die gebieden van Nederland waar geen mogelijkheid is om krav maga te trainen en je dus geen instructeur hebt, gelden alternatieve selectieprocedures. Ben je woonachtig in een gebied waar geen mogelijkheid bestaat om krav maga te trainen, dan kennen wij je van onze seminars. Je hebt minimaal 4 jaar relevante en aantoonbare vechtsportervaring, Je hebt didactitsche vaardigheden (CALO/CIOS) en bent bij voorkeur gecertificeerd instructeur van een vechtsport in je regio. Voldoe je aan deze eisen, dan bestaat er een mogelijkheid om in stromen. Is er wel een school binnen een straal van 25 km van je woonplaats, dan geldt de uitzonderingsregel niet!