De IKMF-nl community app

Met de app ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, events op nationaal- en clubniveau. Je hebt dus altijd je favoriete club en organisatie bij je in de broekzak. Een community-app voor de smartphone en tablets. De app is een geschenk van IKMF-NL aan haar actieve leden en is kosteloos te downloaden in de app stores van Apple en Google.

De app is een uitkomst voor ons als organisatie, instructors en leden met de mogelijkheden die de app te bieden heeft.

Alle geregistreerde, actieve leden van de IKMF kunnen op de app inloggen met hun lidnummer en hun e-mailadres. Je 
persoonlijke lidnummer en geregistreerde e-mailadres vind je in het kader rechtsboven dit bericht.

We hopen dat jullie veel plezier aan de app zullen beleven en deze veel zullen gebruiken, immers is deze app gemaakt voor jullie.

Wat de app doet en kan
Na het inloggen vraagt de app bevestiging om je telefoonnummer en je mailadres te delen. Voor alle duidelijkheid: alleen jouw eigen clubleden zien deze contactgegevens. Mensen van andere scholen zien deze niet. We hebben deze optie ingebouwd zodat je als leden van een club met elkaar kunt afspreken, voor bijvoorbeeld carpoolen, trainen buiten cluburen, gewoon vragen stellen, of wanneer je iets gevonden hebt. Er zijn talloze redenen om iemand te willen benaderen. Ook je instructor kan je via de app willen benaderen wanneer daar reden voor is. Denk bijvoorbeeld bij uitval van de les, uitloop van een test, ziekte, blessure etc. Ons advies is om te delen zodat je van de volledige functionaliteit van de app kunt genieten.

De app biedt de volgende opties:

PRIKBORD

Elke club, locatie of zelfs lesdag kan een eigen prikbord krijgen. Op dit prikbord kun je Krav Maga-gerelateerde content plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een foto maken van een drill of techniek in de les en deze met een bericht posten op het prikbord. Algemene updates omtrent een blessure waardoor je tijdelijk niet komt en je dit wilt laten weten aan je trainingsmaten. Misschien heb je iets gevonden in de kleedkamer, er zijn tal van voorbeelden te bedenken. Berichten die je van belang vindt om te posten en Krav Maga- of club gerelateerd zijn kun je hier kwijt.

De instructor is de beheerder van het prikbord. Hij kan club gerelateerde informatie op het prikbord kwijt. Bijvoorbeeld wanneer de les uitvalt, later begint of wanneer je bepaalde zaken mee moet brengen voor de les. Maar ook nieuws plaatsen omtrent een test, techniek, vakantierooster, etc. Middels een push-bericht krijg je de nieuwe info meteen op je toestel en ben je op de hoogte. De instructor heeft met deze app een middel om direct met de leden van zijn club of lesuur te communiceren. Ben je verhinderd wegens ziekte of file? Een simpel push-bericht via het Prikbord zorgt dat je leden weten dat de les later start of uitvalt.

FOTO'S

Foto's is het onderdeel van de app waar alle foto's die binnenkomen bij het Prikbord als album worden bewaard. Op deze manier hoef je niet de hele tijdlijn af te speuren naar een bepaalde foto en heb je snel en gemakkelijk overzicht.

NIEUWS

In deze rubriek verschijnt nieuws van de IKMF Nederland. Dit kan van alles zijn maar natuurlijk geen nieuws over de kat en de hond. Nieuws over een seminar, een event, een instructor of club. Maar ook wanneer jullie iets hebben meegemaakt waarbij Krav Maga een rol gespeeld heeft kun je dat insturen en plaatsen wij dit hier. Het zijn juist ook jullie verhalen die voor ons belangrijk zijn en die we willen delen. Middels een push-bericht ontvangen alle leden nieuwe nieuwsberichten. Stel in dat je pushberichten wilt ontvangen. Geen nood... we zijn geen Whatsapp.

EVENTS

Hier vindt je alle events van de IKMF Nederland. Zodra we een event hebben zetten we dit in de app, waardoor je een push-bericht krijgt en je hierdoor tijdig op de hoogte bent. Zo kun je je tijdig inschrijven. Bij het event staat de locatie vermeldt. Wanneer je op het navigatie-icoon klikt stuurt de navigatie van je apparaat je naar de event locatie, reuze handig! Natuurlijk staan alle overige gegevens omtrent het event ook in de app. Level test, seminar, summer camp maar ook lokale evenementen kunnen geplaatst worden zoals aanvang van nieuwe groepen, extra lesuren, noem maar op. Stel in dat je pushberichten wilt ontvangen. Geen nood... we zijn geen Whatsapp.

LOCATIES

De GPS in je apparaat bepaalt je positie en berekend tot op de meter nauwkeurig de afstand tot de IKMF scholen in jouw directe omgeving. Bij scholen zijn knoppen beschikbaar waaronder direct bellen, mailen en/of navigeren. Je kunt na het indrukken van navigeren de routebegeleiding starten en vervolgens zelf je favoriete navigatie app selecteren en gebruiken. Ook handig wanneer je een keer bij een andere IKMF school wilt trainen. Als je bijvoorbeeld wegens je werk een tijdje op een andere locatie werkzaam bent en daardoor niet tijdig bij je eigen club kunt zijn. Zoek de meest dichtbij zijnde club en bel, mail de instructor voor een gastles. De app brengt je ter plaatse. Als lid van de IKMF ben je altijd welkom in een andere club van de IKMF. Wel zo netjes om je komst even aan te kondigen door via de app de instructor te bellen of mailen.

CONTACTEN

Tegenwoordig zijn de meeste mensen al ergens te vinden op het web. Het delen van contactgegevens heeft toch altijd een bijsmaak. Daar zijn wij ons ook van bewust. De app is zwaar beveiligd en je telefoonnummer en je mailadres zijn uitsluitend zichtbaar nadat je zelf ervoor gekozen hebt deze te delen. Je contactgegevens ( mail en 06 nummer) zijn na delen alleen zichtbaar voor de mensen uit je eigen groep en je instructeur(s). Dit kan van belang zijn bij interne communicatie. Je eigen trainingsmaten zien jouw contact gegevens en iedereen daarbuiten kan dit niet zien. Dus andere groepen, clubs of instructors hebben geen toegang tot jouw gegevens. Zoals eerder al vermeld is, is het voor volledig gebruik van de app makkelijker om het wel te doen. We vragen per slot van rekening niet om het delen van je adres en je bankrekening. Mocht je de voorkeur voor het delen van jouw telefoonnummer en e-mailadres met je eigen groep willen veranderen kun je dit doen door uit te loggen op de app en opnieuw in te loggen, hierbij stelt de app de vraag opnieuw wat je voorkeur heeft. 

CURRICULUM

In de app kun je het curriculum raadplegen voor het level waarvoor je traint en je voorgaande levels. Deze handleiding is een leidraad voor de student opdat hij op deze manier kan zien of hij alle technieken ken en kan en klaar is om ze in drills te gaan trainen. Wanneer alles er in gedrilled zit en de vereiste lessen gevolgd zijn kan je in overleg met je instructeur aanmelden voor een level test. Na het behalen van je nieuwe level dient je instructeur dit aan de IKMF-NL door te melden. Deze voeren je nieuwe level in het systeem in waarna je het volgende level in je apparaat krijgt aangeboden.

Sinds de update van Maart 2019 is het mogelijk om je progressie bij te houden door technieken uit je curriculum af te vinken. Zo kun je zien wat je wel en niet getraind hebt.

  
App store

Download onze app voor smartphones & tablets in de AppStore.

Google play

Download onze app voor smartphones & tablets bij Google play.