2e OSP opleiding

Lees onderstaande info aandachtig door en meld je aan!

Inschrijving geopend voor 2e exclusieve operationele Profiling opleiding bij IKMF

Wegens het succes van de 1e praktijkopleiding OSP in samenwerking met IKMF hebben we besloten een 2e opleiding te gaan verzorgen in 2018. 

De dreiging van terrorisme en criminaliteit heeft in de afgelopen jaren een steeds grotere impact gekregen op onze maatschappij. Dit geld voor onze persoonlijke levens maar ook voor organisaties. Het is daarom ook niet voor niets dat de belangstelling voor de kwetsbaarheid en daarmee de weerbaarheid voor personen maar ook voor organisaties sterk is toegenomen. 

IKMF heeft in samenwerking met Bert van Pel van Preventional een exclusief operationeel profiling programma ontwikkeld waarin wij ons gaan focussen op de toekomst waarbij dreigingen al in een veel eerder stadium kunnen worden onderkent en gestopt. 
De profiling methodiek komt net als Krav Maga uit Israël en in dat opzicht zijn er qua mindset en natuurlijke reacties op dreiging een hoop overeenkomsten te vinden. 
Om een dreiging al in een vroeg stadium te kunnen onderkennen is het belangrijk om de intentie te begrijpen achter het “verdachte”. Een profiler is in staat om verdachte situaties te herkennen en snel dreiging geen dreiging beslissingen te kunnen nemen. Dit doet de Profiler onder andere met een specifieke manier van contact maken en het stellen van intelligence gedreven vragen ook wel Security Questioning genoemd. 
In Israël is deze manier van denken en opereren letterlijk in het DNA opgenomen van iedereen die een veiligheidstaak heeft en een logisch gevolg van de ervaringen die met terrorisme zijn opgedaan in de afgelopen 70 jaar. 

IKMF Nederland is de eerste en enige Krav Maga organisatie ter wereld die de registeropleiding Operational Security Profiler (OSP) aanbiedt. 

De 2e 2-daagse OSP praktijkopleiding zal op vrijdag 30 november en vrijdag 7 december gegeven worden. Op de 2e praktijkdag wordt ook het praktijkexamen afgenomen. Bij goed gevolg ontvangt de deelnemer het OSP Diploma en kan deze zich inschrijven in het OSP Register dat wordt beheerd door stichting N’Lloyd. Geregistreerden in het OSP Register hebben het recht de titel OSP achter hun familienaam te voeren. 

De voorbereiding op de OSP praktijkopleiding bestaat uit het zelfstandig bestuderen van het studieboek 'Proactieve Beveiliging d.m.v. Predictive Profiling'. Het studieboek is vanaf 1 september voor iedereen verkrijgbaar via Bol.com (ISBN 978-90-828453-0-3).
Het studieboek sluit aan op de eisen van het SVPB Certificaat Proactief Beveiligen. Deelnemers van de OSP opleiding ontvangen het studieboek gratis thuis nadat ze volledig zijn ingeschreven bij Preventional. 

De praktijkopleiding bestaat uit 2 dagen oefenen en trainen samen met een praktijkcoach waardoor je operationeel inzetbaar wordt gemaakt als profiler. 
De opleiding wordt gegeven op het terrein van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Je kan jezelf opgeven voor de OSP opleiding via info@preventional.com. Geef in je mail aan waarom je deze exclusieve opleiding wilt gaan doen en wat je achtergrond is. Op basis van je informatie wordt je vervolgens wel of niet toegelaten. 

Investering is €295,- p.p. exclusief voor IKMF-leden. Prijs is incl. studieboek en diploma kosten. Voor particulieren is deze opleiding btw vrij.

Deze OSP praktijkopleiding met een speciale ledenprijs is vooralsnog alleen toegankelijk voor IKMF leden die een aantoonbare achtergrond hebben in veiligheid en/of beveiliging én IKMF-instructeurs. 

Tijdens en na afronding van de OSP opleiding is de Chatham House Rule van kracht. 

Het maximale aantal deelnemers is door het intensieve karakter van de praktijkdagen is maximaal 12 personen. 
 
Quote Bo:
Ik heb deze opleiding gevolgd om mijn kennis te verruimen betreft beveiliging. Preventief in een vroeg stadium dreiging kunnen herkennen en blootleggen is iets wat iedereen die met veiligheid en beveiliging werkt zou moeten kunnen. Door middel van OSP kun je in een vroeg stadium al gerichter gaan werken. In Krav Maga zijn we ook met preventie bezig, zowel fysiek als d.m.v. de-escalerend handelen en praten. Deze cursus gaat veel dieper op de materie in en is wat mij betreft een waardevolle aanvulling op wat wij met Krav Maga doen.

Events

Hierover ziet u een overzicht van alle events of events die IKMF biedt.


Almere - meerdere locaties23-11-2018

Instructor 3 daagse training met Guy Bilya

23, 24 en 25 nov. Verplichte meerdaagse instructor training onder leiding van GIT Guy Bilya. Leveltest voor instructors. Hercertificering.

Lees meer
Haarlem30-11-2018

2e OSP opleiding

Wegens grote belangstelling was de 1e cursus snel vol. Daarom hebben we deze 2e cursus gepland. Wees dus snel met inschrijven want, vol = vol. Exclusieve operationele Profiling opleiding voor IKMF leden met een IKMF paspoort die een aantoon…

Lees meer
van Doornenplantsoen 1, Zoetermeer15-12-2018

Stay Away introductie seminar

Dit seminar betreft het introductie seminar van 3 uur voor een eventueel vervolg naar het volwaardige stay away programma (zie onderstaand). Het seminar is alleen voor vrouwen. Op de instructeur na zijn er dan ook geen andere mannen aanwezi…

Lees meer

Servië16-01-2019

KIC kids instructor course

Kids instructor course door Shlomi Moyal in Servie. NL instructeurs kunnen hiervoor inschrijven via de international website van de IKMF. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de director van Servië via dobricicpredrag@gmail.…

Lees meer
Almere09-02-2019

P4 en G level tests

Zaterdag 9 februari worden de P 4 en de G level examens afgenomen o.l.v.Shlomi Moyal. Locatie en details worden t.z.t. hier vermeld.

Lees meer
Almere10-02-2019

P2 level test

Zondag 10 februari wordt de P leveltest afgenomen o.l.v. Shlomi Moyal uit Israel. Details worden hier t.z.t. bekend gemaakt.

Lees meer

Almere29-03-2019

3 days instructor training

Verplichtte 3 daagse instructeurs training o.l.v. GIT Tamir Gilad op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019. Details volgen.

Lees meer
N.t.b.13-04-2019

CIC infodag

I.v.m. opschuiven van de CIC startdatum naar November, is ook de infodag naar later datum verzet, van 19 januari naar 13 April! Wil jij instructeur worden? Plan deze infodag dan alvast in je agenda in en meld je z.s.m. aan door een mailtje …

Lees meer
Almere29-06-2019

Leveltest P2

Leveltest P2 o.l.v. GIT uit Israel. Details volgen t.z.t.

Lees meer

Almere30-06-2019

Leveltest P4 en G levels

Leveltest P4 en de G levels op zondag 30 juni 2019. Details en dagindeling volgt t.z.t.

Lees meer
N.T.B.14-09-2019

Instructor event

instructor event voor het NL Team. Details volgens t.z.t.

Lees meer
Almere26-10-2019

Leveltest p4 en G levels

Zaterdag 26-oktober wordt de level test P4 en G levels afgenomen o.l.v. GIT uit Israel. Details en dagindeling volgt t.z.t.

Lees meer

Almere27-10-2019

Leveltest P2

Zondag 27-oktober wordt de level test P2 afgenomen o.l.v. GIT uit Israel. Details en dagindeling volgt t.z.t.

Lees meer
Nederland- N.t.b.02-11-2019

C.I.C. part 1

Deel 1 van de civilian instructor course start op 2 november en duurt tot 11 november 2019. 3 delig instructeurs opleiding o.l.v. high level GIT. Locatie is nog niet bekend. Kandidaten verblijven bij voorkeur overnachten op locatie. Er kan …

Lees meer
Almere22-11-2019

3 daagse instructor training

Verplichtte 3 daagse training voor instructeurs op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 o.l.v. GIT uit Israel. Details volgen t.z.t.

Lees meer

Nederland n.t.b.07-12-2019

C.I.C. part 2

7 t/m 15 december 2019. Zie pagina https://www.kravmaga-ikmf.nl/ikmf/instructeur-worden op onze website.

Lees meer
Nederland- n.t.b.18-01-2020

C.I.C. part 3

18 t/m 22 januari 2020. Laatste deel van de CIC met diverse examens en grading.

Lees meer