OSP opleiding

Exclusieve operationele Profiling opleiding bij IKMF

De dreiging van terrorisme en criminaliteit heeft in de afgelopen jaren een steeds grotere impact gekregen op onze maatschappij. Dit geld voor onze persoonlijke levens maar ook voor organisaties. Het is daarom ook niet voor niets dat de belangstelling voor de kwetsbaarheid en daarmee de weerbaarheid voor personen maar ook voor organisaties sterk is toegenomen. 

IKMF heeft in samenwerking met Bert van Pel van Preventional een exclusief operationeel  profiling programma ontwikkeld waarin wij ons gaan focussen op de toekomst waarbij dreigingen al in een veel eerder stadium kunnen worden onderkent en gestopt. 

De profiling methodiek komt net als Krav Maga uit Israël en in dat opzicht zijn er qua mindset en natuurlijke reacties op dreiging een hoop overeenkomsten te vinden. 

Om een dreiging al in een vroeg stadium te kunnen onderkennen is het belangrijk om de intentie te begrijpen achter het “verdachte”. Een profiler is in staat om verdachte situaties te herkennen en snel dreiging geen dreiging beslissingen te kunnen nemen. Dit doet de Profiler onder andere met een specifieke manier van contact maken en het stellen van intelligence gedreven vragen ook wel security questioning genoemd. 

In Israël is deze manier van denken en opereren letterlijk in het DNA opgenomen van iedereen die een veiligheidstaak heeft en een logisch gevolg van de ervaringen die met terrorisme zijn opgedaan in de afgelopen 70 jaar. 

IKMF Nederland is de eerste Krav Maga organisatie ter wereld die de register opleiding Operational Security Profiler (OSP) gaat aanbieden. 

De 2 daagse OSP-praktijkopleiding zal op vrijdag 12 oktober van start gaan en op 19 oktober worden afgesloten met een praktijkexamen. Bij goed gevolg (theorie plus praktijk) kan de deelnemer worden opgenomen in het OSP-register van de stichting NLloyd en heeft daarna het recht om de OSP titel achter zijn familienaam te mogen voeren. 

De OSP-opleiding bestaat uit een theoriedeel wat je zelf eigen kunt maken door het studieboek te lezen en de bijbehorende e-learning modules te volgen. Het studieboek is vanaf 1 september voor iedereen verkrijgbaar bij Preventional en via Bol.com ISBN 978.90.828453-0-3 

NUR code 100. 

Het studieboek sluit aan op de eisen van het SVPB keuzedeel proactief beveiligen. Deelnemers van de OSP-opleiding ontvangen het studieboek in de eerste week van september 2018.

De praktijkopleiding bestaat uit 2 dagen oefenen op een nader te bepalen locatie in Nederland waarin je operationeel inzetbaar wordt gemaakt als profiler. 

Je kan jezelf opgeven voor de OSP opleiding via info@preventional.com Ook voor aanvullende informatie graag dit e-mailadres gebruiken. 

Investering is €295,- pp exclusief voor IKMF leden inclusief lunches, studieboek theorie, praktijkdagen. Voor particulieren is deze opleiding btw vrij.

De OSP opleiding is vooralsnog alleen toegankelijk voor IKMF leden die een aantoonbare achtergrond hebben in veiligheid en of beveiliging en IKMF-instructeurs. Tijdens en na afronding van de OSP opleiding in de Chatham House Rule van kracht. 

Het maximale aantal deelnemers is door het intensieve karakter van de praktijkdagen maximaal 12 personen. 

 

Quote BO:

Ik heb deze opleiding gevolgd om mijn kennis te verruimen betreft beveiliging. Preventief in een vroeg stadium dreiging kunnen herkennen en blootleggen is iets wat iedereen die met veiligheid en beveiliging werkt zou moeten kunnen. Door middel van OSP kun je in een vroeg stadium al gerichter gaan werken. In krav maga zijn we ook met preventie bezig, zowel fysiek als d.m.v. de-escalerend handelen en praten. Deze cursus gaat veel dieper op de materie in en  is wat mij betreft een waardevolle aanvulling op wat wij met krav maga doen.

 

Events

Hierover ziet u een overzicht van alle events of events die IKMF biedt.


Classified07-10-2018

EIT instructor training

EIT training - LEI training - De law enforcement training van 29 september wordt verplaatst naar 7 oktober. De training zal worden verzorgt op politieterrein. Exacte locatie krijgen deelnemers per mail gestuurd. Legitimatie verplicht. Aanme…

Lees meer
Haarlem e.o.12-10-2018

OSP opleiding

Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Men kan zich nu al inschrijven voor de 2e cursus waarvan de praktijkdagen vallen op 30 november en 7 december. Exclusieve operationele Profiling opleiding bij IKMF voor IKMF leden met een IKMF paspoort d…

Lees meer
DefTac Zwolle20-10-2018

Fightclass

Open event voor IKMF leden o.l.v. Folkert Hilarides (Expert 1) Wil jij je grens verleggen, een pittige workout en leren hoe je moet knokken. Kom naar Fightclass Zwolle en doe lekker mee voor slechts 12,50 p/p. Neem al je protective gear mee…

Lees meer

Sporthal FBK - Marathonlaan 12, 1318EE, Almere03-11-2018

Centraal examen P2

Centraal examen onder leiding van GIT Tamir Gilad en NL instructors. Op uitdrukkelijk verzoek van de GIT. Geen witte "ikmf" shirts met een club tekst of club logo toegestaan. Het nut van een uniform is dat iedereen gelijk is en er…

Lees meer
Sporthal Stedenwijk. Kampenweg 7, 1324SB, Almere04-11-2018

centraal examen P4

Centraal examen onder leiding van GIT Tamir Gilad en NL instructors. Op uitdrukkelijk verzoek van de GIT. Geen witte "ikmf" shirts met een club tekst of club logo toegestaan. Het nut van een uniform is dat iedereen gelijk is en er…

Lees meer
Sporthal Stedenwijk, kampenweg 7, 1324SB, Almere04-11-2018

Centraal examen G levels

Centraal examen onder leiding van GIT Tamir Gilad en NL instructors. Op uitdrukkelijk verzoek van de GIT. Geen witte "ikmf" shirts met een club tekst of club logo toegestaan. Het nut van een uniform is dat iedereen gelijk is en er…

Lees meer

Taus Gym Tilburg07-11-2018

WIC - Women Instructor Course

5-daagse instructeurs-cursus voor instructeurs die reeds de CIC hebben afgerond en structureel les geven. Dit is een verdiepingscursus voor IKMF instructeurs voor het lesgeven in het "Stay Away" programma van de IKMF.

Lees meer
Tilburg University Sports Center10-11-2018

Stay Away seminar by Shlomi Moyal

2 uur durend Stay Away women empowerment seminar door het hoofd van de Women en kids divisie van de IKMF, Shlomi Moyal.

Lees meer
Tilbug University Sports Center10-11-2018

Women Instructor Update/Hercertificatie

Update en hercertificering voor Stay Away instructors.

Lees meer

Almere - meerdere locaties23-11-2018

Instructor 3 daagse training met Guy Bilya

23, 24 en 25 nov. Verplichte meerdaagse instructor training onder leiding van GIT Guy Bilya. Leveltest voor instructors. Hercertificering.

Lees meer
Haarlem30-11-2018

2e OSP opleiding

Wegens grote belangstelling was de 1e cursus snel vol. Daarom hebben we deze 2e cursus gepland. Wees dus snel met inschrijven want, vol = vol. Exclusieve operationele Profiling opleiding voor IKMF leden met een IKMF paspoort die een aantoon…

Lees meer
Almere09-02-2019

P4 en G level tests

Zaterdag 9 februari worden de P 4 en de G level examens afgenomen o.l.v.Shlomi Moyal. Locatie en details worden t.z.t. hier vermeld.

Lees meer

Almere10-02-2019

P2 level test

Zondag 10 februari wordt de P leveltest afgenomen o.l.v. Shlomi Moyal uit Israel. Details worden hier t.z.t. bekend gemaakt.

Lees meer
Almere29-03-2019

3 days instructor training

Verplichtte 3 daagse instructeurs training o.l.v. GIT Tamir Gilad op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019. Details volgen.

Lees meer
N.t.b.13-04-2019

CIC infodag

I.v.m. opschuiven van de CIC startdatum naar November, is ook de infodag naar later datum verzet, van 19 januari naar 13 April! Wil jij instructeur worden? Plan deze infodag dan alvast in je agenda in en meld je z.s.m. aan door een mailtje …

Lees meer

Almere29-06-2019

Leveltest P2

Leveltest P2 o.l.v. GIT uit Israel. Details volgen t.z.t.

Lees meer
Almere30-06-2019

Leveltest P4 en G levels

Leveltest P4 en de G levels op zondag 30 juni 2019. Details en dagindeling volgt t.z.t.

Lees meer
N.T.B.14-09-2019

Instructor event

instructor event voor het NL Team. Details volgens t.z.t.

Lees meer

Almere26-10-2019

Leveltest p4 en G levels

Zaterdag 26-oktober wordt de level test P4 en G levels afgenomen o.l.v. GIT uit Israel. Details en dagindeling volgt t.z.t.

Lees meer
Almere27-10-2019

Leveltest P2

Zondag 27-oktober wordt de level test P2 afgenomen o.l.v. GIT uit Israel. Details en dagindeling volgt t.z.t.

Lees meer
Nederland- N.t.b.02-11-2019

C.I.C. part 1

Deel 1 van de civilian instructor course start op 2 november en duurt tot 11 november 2019. 3 delig instructeurs opleiding o.l.v. high level GIT. Locatie is nog niet bekend. Kandidaten verblijven bij voorkeur overnachten op locatie. Er kan …

Lees meer

Almere22-11-2019

3 daagse instructor training

Verplichtte 3 daagse training voor instructeurs op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 o.l.v. GIT uit Israel. Details volgen t.z.t.

Lees meer
Nederland n.t.b.07-12-2019

C.I.C. part 2

7 t/m 15 december 2019. Zie pagina https://www.kravmaga-ikmf.nl/ikmf/instructeur-worden op onze website.

Lees meer
Nederland- n.t.b.18-01-2020

C.I.C. part 3

18 t/m 22 januari 2020. Laatste deel van de CIC met diverse examens en grading.

Lees meer