Ronald Post ( G5 )


Instructeur Ronald Post
Vanaf jongs af aan is sport en beweging voor mij altijd erg belangrijk geweest. Voordat ik eind 2011 Krav Maga ontdekte heb ik ongeveer 20 jaar als aanvoerder van selectieteams voetbal gespeeld op hoofdklasse niveau bij diverse voetbalclubs in de regio, met een uitstapje in de jeugd naar een voetbalclub in de hoogste competitie van het betaald voetbal.
Het teamgevoel, de discipline, de ontelbare trainingsuren en de vele krachttraining vond ik allemaal geweldig!

maar uiteindelijk zocht ik wat anders om mentaal en fysiek weer continu geprikkeld en uitgedaagd te worden, maar wat dan?

Ik heb al die jaren naast het voetbal een gezonde interesse gehad in Martial Arts, maar haalde ook grote voldoening uit het voetbal door alle trainingsarbeid, kampioenschappen, buitenlandse trainingskampen en geldelijke vergoedingen.
Dit maakte na al die jaren alleen niet meer het verschil voor mezelf.

Dit deed me dan ook besluiten om de knoop door te hakken en een proefles Krav Maga te volgen van Martijn Bos bij Trainingscentrum Helena, welke ik via internet had gevonden.
Ik was meteen verkocht!

De effectiviteit gebaseerd op de natuurlijke reactie van de mens, in combinatie met de juiste mindset maakt Krav Maga het ultieme zelfverdedigingssysteem.
Deze combinatie met de daarbij horende fysieke en mentale training maakte voor mij het plaatje helemaal compleet en ik wist direct dat Krav Maga precies was wat ik zocht.

Toen de mogelijkheid zich voor deed om IKMF instructeur te worden bij Trainingscentrum Helena, heb ik deze unieke kans met beide handen aangepakt.
Na 180 uur van zeer intensieve training onder de bezielende leiding van Amnon Darsa (Expert 5), Israel Cohen (Expert 2), Tamir Gilad (Expert 4) en Dan Oren (Tactical Instructor) van het Global Instructor Team, heb ik in april 2013 de Civil Instructor Course met succes afgerond.
Op dit moment geef ik wekelijks met veel plezier les aan de leden van Trainingscentrum Helena in Haarlem en Alphen aan de Rijn.


Krav maga en overige cursussen CV:

  • Krav Maga Instructeur Graduate 4
  • Krav Maga Security Instructeur
  • Krav Maga Stay Away women instructor
  • Krav Maga Combat Fighting instructor
  • Operational Security Profiler 
  • Dragon Door Kettlebell instructor (RKC)
  • Trojan Workout Kettlebell Instructeur
  • Trojan Workout Bodyweight Instructeur 
  • Progressive calesthenics certified (PCC) instructeur